Sooper Cool™
Acest forum este deschis pentru oricine.Eu si verisoarele mele l-am facut..Va pupam si va rugam sa cititi regulile ininte de a posta primul mesaj pe acest form sooper cool.
Admin:old/
Moderatori:mada_ysa,Onycutzza/
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Sooper Cool™ | Reguli | Inregistrare | Login
POZE SOOPER COOL™
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: crazygirl pe Simpatie.ro
 | Femeie 19 ani Buzau cauta Barbat 26 - 80 ani |
|
old
Admin
 Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 243
|
|
Shake de capsuni
Ingrediente 1 lingurita de inghetata de vanilie, 50 g capsuni, 3 cl sirop de capsuni, 1 cl zeama de lamaie, lapte, 1 lingurita frisca, ciocolata rasa.
Inghetata se pune intr-un pahar mare. Capsunile se spala, se curate si se fac piure. Siropul se amesteca cu zeama de lamaie si cu piureul de capsuni si paharul se umple cu lapte. Se orneaza cu frisca si cu ciocolata.
_______________________________________


|
|
pus acum 16 ani |
|
old
Admin
 Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 243
|
|
Biscuiti speciali
Ingrediente:
1 cana amestec fructe si nuci,tocate a folosit o combinatie de prune,stafide,merisoare uscate,afine si cirese. 1 Lingura sharry/vin rosu 1/2 Lingura suc lamaie 1/2 Lingura miere
113 g/8 Linguri unt nesarat,la temp camerei 1/3 cana zahar 1 praf sare 1/4 lingurita cuisoare 1/4 lingurita nucsoara 1/2 lingurita coaja portocala 1/2 lingurita extract vanilie 1 Lingura seminte in macinate + 1,5 Lingura apa 1 1/3 + 2/3 cana faina obisnuita
_______________________________________


|
|
pus acum 16 ani |
|
old
Admin
 Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 243
|
|
Pregatire:
Pui fructele tocate,nucile,in bol adaugi sharry/vinul,mierea,sucul lamaie.Acoperi bolul si lasi la inmuiat peste noapte,la temp camerei. 2.A 2 a zi pui 30 se la microunde semintele in apa.Folosind furculita amesteci si dai inca 15 sec la microunde,lasi sa se raceasca. 3.Freci crema untul,zaharul,sarea,coaja portocala,vanilia,cuisoarele,nucsoara,pana ai o consistenta lejera,cca 3-4 min la vit mica. 4.Cerni faina,adaugi amestecul seminte in,pui 1/3 din amestec peste unt,amesteci la vit mica.Aluatul a fost foarte lipicios, asa ca a adaugat in plus 1/2 cana faina si amesteci cu spatula.Nu supramixa pt ca se dezvolta glutenul si vei avea biscuiti tari. 5.Adaugi fructele si restul lichid de la inmuiat.A adaugat cateva linguri de faina cu ele. 6.Imparti aluatul in 1/2 formezi suluri si le asezi intr-o tava de 38 cm,pui folie Al in tava.Aceste suluri nu se intind la copt.Uzi palmele putin cu apa cand formezi sulurile sau te ajuti cu o hartie pt a-i da forma.Dupa ce le-ai format le dai la frigider 1-2 ore pana se intaresc/congelezi. 7.Cand esti gata sa le coci,preancalzesti cuptorul la 175*C.Cu un cutit ascutit tai felii de 1 cm,le pui in tava,lasi 1 cm intre ele. 8.Coci 15-20 min,le verifici la fiecare minut dupa ce au trecut cele 15 min.Cand marginile incep sa se aureasca usor,ii scoti ei vor continua sa se gateasca cateva min in afara cuptorului.Ridici folia si le asezi pe masa pt ca sa nu le arda caldura reziduala.Ies 40-45 biscuiti mici.
_______________________________________


|
|
pus acum 16 ani |
|
mada_ysa
Moderator
 Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
|
|
Orez cu Ciuperci (de Post)
Ingrediente: 3/4 cana orez 2 jumate cani apa (aceeasi cana ptr masurat) sau supa de zarzavaturi 2-3 legaturi de ceapa verde 1 legatura de marar 300 gr ciuperci 2-3 catei de usturoi boia dulce dupa gust sare piper
_______________________________________

 PuPyKy,mADA mAdY!


|
|
pus acum 16 ani |
|
mada_ysa
Moderator
 Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
|
|
Preparare: Se spala si se curata si se taie ciupercile. Se pune supa de zarzavat (apa) la fiert si cand incepe sa dea in clocot se pune orezul si se da la foc mic.
Separat intr-o tigaie se prajeste ceapa tocata marunt (2-3 minute) se adauga ciupercile taiate felii sau fasii se calesc bine, se adauga sare, piper si boia dupa gust si 2-3 catei de usturoi.
Dupa ce este gata se amesteca cu orezul fiert si se serveste ca atare, cald sau la temperatura camerei
_______________________________________

 PuPyKy,mADA mAdY!


|
|
pus acum 16 ani |
|
Onycutzza
Moderator
 Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
|
|
Ardei copti umpluti Ingrediente:
pentru 2 persoane:
4-5 ardei mari, grasi si carnosi 200g orez (eu am folosit basmati) 1 ceapa 1 rosie mare frunze de patrunjel, busuioc, telina branza afumata (scamorzza) parmezan ulei , sare, piper
_______________________________________


|
|
pus acum 16 ani |
|
Onycutzza
Moderator
 Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
|
|
Preparare:
Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta).
Se pun intr-o punga sau intr-un vas cu capac cu putina sare si se lase asa sa transpire cam 15'. In acest fel se vor curata foarte usor.
Intre timp punem o oala cu apa pentru fiert orezul si punem ceapa la calit cu putin ulei (eu am folosit doar 1/4 de ceapa ca pe aici nu se exagereaza).
Dupa 2-3 ' se adauga rosia taiata cubulete si lasam sa se prajeasca la foc mic.Cand fierbe apa saram si adaugam orezul. Il scurgem cam trei patru minute inainte de timpul indicat pe pachet. Trebuie sa fie foarte "al dente". Scurs de apa se adauga peste ceapa si rosia calita, se adauga verdeata taiata, parmezanul (eu am uitat sa cumpar) si branza taiata cubulete. Se amesteca si se stinge focul.
Acum ne ocupam de ardei se curata frumos de toate rezidurile arse Si se taie capacelul deasupra unui castron pentru a recupera apa continuta in interior (foarte gustoasa). Cu ajutorul unei site (de ceai) strecuram apa de vegetatie in compozitia de orez evitand astfel semintele.
Umplem ardeii si-i depozitam intr-o cratita cu un deget de apa pe fund, cateva cubulete de rosi (puse deoparte) frunze de telina si sare. Se pot coace pe gas (daca aveti o cretita mai inalta cu capac) sau la cuptor.
Eu i-am lasat pe foc 15' si alte 10' in cuptorul incins sa se gratineze putin.Sunt foarte buni si deosebiti de ardei umpluti cruzi.
Daca nu aveti prea mult timp puteti coace ardeii cu o zi inainte conservandu-i la frigi!
Restul e o joaca!
Timp Preparare: nementionat Complexitate: medie
_______________________________________


|
|
pus acum 16 ani |
|
Onycutzza
Moderator
 Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
|
|
Salata boeuf Ingrediente:
un piept de curcan 8 cartofi potriviti 6 morcovi un borcan castraveti 3 lg mustar 6 oua 300ml ulei sare
_______________________________________


|
|
pus acum 16 ani |
|
Onycutzza
Moderator
 Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
|
|
Preparare:
Cartofii si morcovii curatati se pun la fiert impreuna cu pieptul de curcan.Dupa ce s-au fiert se taie in cubulete mici inclusiv castravetii.Se amesteca cu mustarul si 3/4 din maioneza facuta din cele 6 oua si ulei.Se sareaza dupa gust si se orneaza dupa preferinta. Mentiuni:
De obicei salata o montez pe platou ...dar azi am pus-o intr-o caserola din lipsa de spatiu in frigider
Timp Preparare: nementionat Complexitate: redusa Acestea sunt 2 retete... 
_______________________________________


|
|
pus acum 16 ani |
|
Onycutzza
Moderator
 Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
|
|
Salata chinezeasca Ingrediente:
1/2 varza, 3 morcovi, 2 castraveti, 5-6 catei usturoi, 3 linguri zahar, otet dupa gust, ardei rosu iute sau praf de chili (1/2 lingurita),piper
_______________________________________


|
|
pus acum 16 ani |
|
Onycutzza
Moderator
 Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
|
|
Preparare:
Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe razatoarea mare, usturoiul de toaca marunt (in nici un caz nu se zdrobeste in presa).
Separat se prepara o marinata din otet (cca 1/2 pahar), zahar si praf de chili sau ardei rosu iute taiat feliute subtiri.
Se amesteca bine pina cind se dizolva zaharul. Se toarna peste legume si se pune piper dupa gust. Nu se foloseste deloc sare, intrucit ii schimba total gustul. Mentiuni:
Se poate servi dupa aproximativ o ora, dar este si mai buna a doua zi.
Timp Preparare: 20 ' Complexitate: redusa Pofta buna!
_______________________________________


|
|
pus acum 16 ani |
|
Onycutzza
Moderator
 Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
|
|
Salata brasoveana Ingrediente:
Salam 400 g sunca presata 200 g cartofi 500 g morcovi 200 g telina 200 g castraveti in otet 100 g mazare (conserva) 300 g maioneza 600 g mustar 30 g
_______________________________________


|
|
pus acum 16 ani |
|
Onycutzza
Moderator
 Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
|
|
Preparare:
Morcovii, cartofii si telina se fierb si se curata. Se taie cuburi atat legumele (cartofii, morcovii, telina si castravetii in otet) cat si salamul si sunca presata, se adauga mazarea si maioneza amestecata cu mustarul. Se amesteca delicat. Mentiuni:
Se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza cu verdeata.
Timp Preparare: 50 ' Complexitate: redusa Cam atat imi place sa mananc...sper sa va plac manncarea in continuare !
_______________________________________


|
|
pus acum 16 ani |
|
mada_ysa
Moderator
 Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
|
|
sooper!
_______________________________________

 PuPyKy,mADA mAdY!


|
|
pus acum 16 ani |
|
Onycutzza
Moderator
 Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
|
|
dA,MAI ALES daca te si pricepi in bucatarie o sa iasa ceva foarte Yumi... 
_______________________________________


|
|
pus acum 16 ani |
|
mada_ysa
Moderator
 Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
|
|
nu mai sponety de mancare ca golesc bucataria.........................
_______________________________________

 PuPyKy,mADA mAdY!


|
|
pus acum 16 ani |
|