Sooper Cool™
Acest forum este deschis pentru oricine.Eu si verisoarele mele l-am facut..Va pupam si va rugam sa cititi regulile ininte de a posta primul mesaj pe acest form sooper cool. Admin:old/ Moderatori:mada_ysa,Onycutzza/
Lista Forumurilor Pe Tematici
Sooper Cool™ | Reguli | Inregistrare | Login

POZE SOOPER COOL™

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazygirl pe Simpatie.ro
Femeie
19 ani
Buzau
cauta Barbat
26 - 80 ani
Sooper Cool™ / pune-ti retete / Retete Moderat de Onycutzza
Autor
Mesaj Pagini: 1
old
Admin

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 243
Shake de capsuni

Ingrediente
1 lingurita de inghetata de vanilie, 50 g capsuni, 3 cl sirop de capsuni, 1 cl zeama de lamaie, lapte, 1 lingurita frisca, ciocolata rasa.


Inghetata se pune intr-un pahar mare. Capsunile se spala, se curate si se fac piure. Siropul se amesteca cu zeama de lamaie si cu piureul de capsuni si paharul se umple cu lapte.
Se orneaza cu frisca si cu ciocolata.


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
old
Admin

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 243
Biscuiti
speciali


Ingrediente:

1 cana amestec fructe si nuci,tocate
a folosit o combinatie de prune,stafide,merisoare uscate,afine si cirese.
1 Lingura sharry/vin rosu
1/2 Lingura suc lamaie
1/2 Lingura miere


113 g/8 Linguri unt nesarat,la temp camerei
1/3 cana zahar
1 praf sare
1/4 lingurita cuisoare
1/4 lingurita nucsoara
1/2 lingurita coaja portocala
1/2 lingurita extract vanilie
1 Lingura seminte in macinate + 1,5 Lingura apa
1 1/3 + 2/3 cana faina obisnuita


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
old
Admin

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 243
Pregatire:

Pui fructele tocate,nucile,in bol adaugi sharry/vinul,mierea,sucul lamaie.Acoperi bolul si lasi la inmuiat peste noapte,la temp camerei.
2.A 2 a zi pui 30 se la microunde semintele in apa.Folosind furculita amesteci si dai inca 15 sec la microunde,lasi sa se raceasca.
3.Freci crema untul,zaharul,sarea,coaja portocala,vanilia,cuisoarele,nucsoara,pana ai o consistenta lejera,cca 3-4 min la vit mica.
4.Cerni faina,adaugi amestecul seminte in,pui 1/3 din amestec peste unt,amesteci la vit mica.Aluatul a fost foarte lipicios, asa ca a adaugat in plus 1/2 cana faina si amesteci cu spatula.Nu supramixa pt ca se dezvolta glutenul si vei avea biscuiti tari.
5.Adaugi fructele si restul lichid de la inmuiat.A adaugat cateva linguri de faina cu ele.
6.Imparti aluatul in 1/2 formezi suluri si le asezi intr-o tava de 38 cm,pui folie Al in tava.Aceste suluri nu se intind la copt.Uzi palmele putin cu apa cand formezi sulurile sau te ajuti cu o hartie pt a-i da forma.Dupa ce le-ai format le dai la frigider 1-2 ore pana se intaresc/congelezi.
7.Cand esti gata sa le coci,preancalzesti cuptorul la 175*C.Cu un cutit ascutit tai felii de 1 cm,le pui in tava,lasi 1 cm intre ele.
8.Coci 15-20 min,le verifici la fiecare minut dupa ce au trecut cele 15 min.Cand marginile incep sa se aureasca usor,ii scoti ei vor continua sa se gateasca cateva min in afara cuptorului.Ridici folia si le asezi pe masa pt ca sa nu le arda caldura reziduala.Ies 40-45 biscuiti mici.


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
mada_ysa
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
Orez cu Ciuperci (de Post)

Ingrediente:
3/4 cana orez
2 jumate cani apa (aceeasi cana ptr masurat) sau supa de zarzavaturi
2-3 legaturi de ceapa verde
1 legatura de marar
300 gr ciuperci
2-3 catei de usturoi
boia dulce dupa gust
sare
piper


_______________________________________


PuPyKy,mADA mAdY!




pus acum 16 ani
   
mada_ysa
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
Preparare:
Se spala si se curata si se taie ciupercile. Se pune supa de zarzavat (apa) la fiert si cand incepe sa dea in clocot se pune orezul si se da la foc mic.

Separat intr-o tigaie se prajeste ceapa tocata marunt (2-3 minute) se adauga ciupercile taiate felii sau fasii se calesc bine, se adauga sare, piper si boia dupa gust si 2-3 catei de usturoi.

Dupa ce este gata se amesteca cu orezul fiert si se serveste ca atare, cald sau la temperatura camerei


_______________________________________


PuPyKy,mADA mAdY!




pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
Ardei copti umpluti
Ingrediente:

pentru 2 persoane:

4-5 ardei mari, grasi si carnosi
200g orez (eu am folosit basmati)
1 ceapa
1 rosie mare
frunze de patrunjel, busuioc, telina
branza afumata (scamorzza)
parmezan
ulei , sare, piper


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
Preparare:

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta).

Se pun intr-o punga sau intr-un vas cu capac cu putina sare si se lase asa sa transpire cam 15'. In acest fel se vor curata foarte usor.

Intre timp punem o oala cu apa pentru fiert orezul si punem ceapa la calit cu putin ulei (eu am folosit doar 1/4 de ceapa ca pe aici nu se exagereaza).

Dupa 2-3 ' se adauga rosia taiata cubulete si lasam sa se prajeasca la foc mic.Cand fierbe apa saram si adaugam orezul. Il scurgem cam trei patru minute inainte de timpul indicat pe pachet. Trebuie sa fie foarte "al dente". Scurs de apa se adauga peste ceapa si rosia calita, se adauga verdeata taiata, parmezanul (eu am uitat sa cumpar) si branza taiata cubulete. Se amesteca si se stinge focul.

Acum ne ocupam de ardei se curata frumos de toate rezidurile arse Si se taie capacelul deasupra unui castron pentru a recupera apa continuta in interior (foarte gustoasa). Cu ajutorul unei site (de ceai) strecuram apa de vegetatie in compozitia de orez evitand astfel semintele.

Umplem ardeii si-i depozitam intr-o cratita cu un deget de apa pe fund, cateva cubulete de rosi (puse deoparte) frunze de telina si sare. Se pot coace pe gas (daca aveti o cretita mai inalta cu capac) sau la cuptor.

Eu i-am lasat pe foc 15' si alte 10' in cuptorul incins sa se gratineze putin.Sunt foarte buni si deosebiti de ardei umpluti cruzi.

Daca nu aveti prea mult timp puteti coace ardeii cu o zi inainte conservandu-i la frigi!

Restul e o joaca!

Timp Preparare: nementionat
Complexitate: medie


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
Salata boeuf
Ingrediente:

un piept de curcan
8 cartofi potriviti
6 morcovi
un borcan castraveti
3 lg mustar
6 oua
300ml ulei
sare


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
Preparare:

Cartofii si morcovii curatati se pun la fiert impreuna cu pieptul de curcan.Dupa ce s-au fiert se taie in cubulete mici inclusiv castravetii.Se amesteca cu mustarul si 3/4 din maioneza facuta din cele 6 oua si ulei.Se sareaza dupa gust si se orneaza dupa preferinta.
Mentiuni:

De obicei salata o montez pe platou ...dar azi am pus-o intr-o caserola din lipsa de spatiu in frigider

Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Acestea sunt 2 retete...


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
Salata chinezeasca
Ingrediente:

1/2 varza,
3 morcovi,
2 castraveti,
5-6 catei usturoi,
3 linguri zahar,
otet dupa gust,
ardei rosu iute sau praf de chili (1/2 lingurita),piper


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
Preparare:

Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe razatoarea mare, usturoiul de toaca marunt (in nici un caz nu se zdrobeste in presa).

Separat se prepara o marinata din otet (cca 1/2 pahar), zahar si praf de chili sau ardei rosu iute taiat feliute subtiri.

Se amesteca bine pina cind se dizolva zaharul. Se toarna peste legume si se pune piper dupa gust. Nu se foloseste deloc sare, intrucit ii schimba total gustul.
Mentiuni:

Se poate servi dupa aproximativ o ora, dar este si mai buna a doua zi.

Timp Preparare: 20 '
Complexitate: redusa
Pofta buna!


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
Salata brasoveana
Ingrediente:

Salam 400 g
sunca presata 200 g
cartofi 500 g
morcovi 200 g
telina 200 g
castraveti in otet 100 g
mazare (conserva) 300 g
maioneza 600 g
mustar 30 g


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
Preparare:

Morcovii, cartofii si telina se fierb si se curata. Se taie cuburi atat legumele (cartofii, morcovii, telina si castravetii in otet) cat si salamul si sunca presata, se adauga mazarea si maioneza amestecata cu mustarul. Se amesteca delicat.
Mentiuni:

Se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza cu verdeata.

Timp Preparare: 50 '
Complexitate: redusa
Cam atat imi place sa mananc...sper sa va plac manncarea in continuare  !


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
mada_ysa
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
sooper!

_______________________________________


PuPyKy,mADA mAdY!




pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
dA,MAI ALES daca te si pricepi in bucatarie o sa iasa ceva foarte Yumi...  

_______________________________________



pus acum 16 ani
   
mada_ysa
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
nu mai sponety de mancare ca golesc bucataria.........................

_______________________________________


PuPyKy,mADA mAdY!




pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
  Te cunosc eu mada...cand ti-e foame ma poti manca si pe mine...Te rog nu goli bucataria...ca iar restarteaza tatal tau calculatorul  
Am glumit ,oricum si eu zic la fel!


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la