Sooper Cool™
Acest forum este deschis pentru oricine.Eu si verisoarele mele l-am facut..Va pupam si va rugam sa cititi regulile ininte de a posta primul mesaj pe acest form sooper cool. Admin:old/ Moderatori:mada_ysa,Onycutzza/
Lista Forumurilor Pe Tematici
Sooper Cool™ | Reguli | Inregistrare | Login

POZE SOOPER COOL™

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil erica_ana_maria
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
27 - 67 ani
Sooper Cool™ / pune-ti retete / Deserturi Moderat de Onycutzza
Autor
Mesaj Pagini: 1
mada_ysa
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
Salut..Aici postam retete de deserturi!

deserturi postam retete deserturi!

89.5KB


_______________________________________


PuPyKy,mADA mAdY!




pus acum 16 ani
   
mada_ysa
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
Chec cu ciocolata

Ingredinete reteta : zahar pudra, nuca macinata, ciocolata, oua, zahar vanilat, faina,

Cu doar cateva ingrediente si putina rabdare puteti pregati un desert delicios si pufos, cu aroma imbietoare si aspect apetisant!


Ingrediente: 250 g zahar pudra, 120 g nuci maruntite, 60 g ciocolata topita pe aburi, 8 oua, 4 linguri faina, 1 zahar vanilat.

Mod de preparare: Se freaca zaharul si ciocolata calduta pana cand se ingroasa compozitia. Se adauga faina, vanilia, nucile si se amesteca usor. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace in cuptor, la foc potrivit, timp de 30-35 de minute. Se incearca apoi cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt, se scoate si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!


_______________________________________


PuPyKy,mADA mAdY!




pus acum 16 ani
   
mada_ysa
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
Clatite cu nuca

Ingredinete reteta : esenta de rom, faina, lapte, nuci, sare, ulei, gem de macese, sirop de fructe,

Dulci, crocante, aromate ... clatitele cu nuca sunt foarte gustoase si chiar la indemana tuturor gospodinelor.


Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 100 g nuci macinate, 4 linguri de gem de macese, 100 ml de sirop de fructe, esenta de rom.

Mod de preparare: Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se unge o tigaie cu putin ulei si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat si se intinde in tigaie pentru a face clatitele. Datorita faptului ca s-a pus ulei in aluat de la bun inceput, puteti sa nu mai puneti ulei in tigaie inainte de a intinde aluatul subtiat. Intr-un vas termorezistent se pun in straturi succesive clatite alternand cu straturi formate din nuca macinata, combinata cu gem de macese, totul amestecat cu putin sirop de fructe in care s-au picurat cativa stropi de esenta de rom. Se da vasul la cuptor pentru 10 minute si apoi se scoate, se presara cu putina frisca si se taie precum feliile de tort.

Pofta buna!


_______________________________________


PuPyKy,mADA mAdY!




pus acum 16 ani
   
mada_ysa
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
Clatite cu visine

Ingredinete reteta : faina, lapte, sare, ulei, visine,

Dulci datorita zaharului pudra, usor acrisoare datorita visinelor proaspete, clatitele cu visine sunt alegerea perfecta pentru un desert usor si rapid.


Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 400 g visine.

Mod de preparare: Visinele se spala, se curata de codite si samburi, se acopera cu un strat subtire de zahar si se lasa la scurs intr-o sita. Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se incorporeaza si visinele si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat si se intinde in tigaia unsa cu putin ulei in prealabil. Odata prajite, clatitele se indoaie in doua sau patru si se servesc cu zahar pudra presarat peste ele. Se pot servi cu putina smantana deasupra.

Pofta buna!


_______________________________________


PuPyKy,mADA mAdY!




pus acum 16 ani
   
mada_ysa
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
Clatite cu cirese

Ingredinete reteta : faina, oua, lapte, sare, ulei, cirese,

Avand o consistenta sporita fata de clatitele traditionale, clatitele cu cirese au cateva avantaje: nu mai curge umplutura, nu te mai pateaza, se indulcesc dupa plac prin adaugarea de zahar pudra pe deasupra, se pregatesc mai repede si tot gustoase raman!


Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 400 g cirese.

Mod de preparare: Ciresele se spala, se curata de codite si samburi si se lasa la scurs intr-o sita. Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se incorporeaza si ciresele si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat si se intinde in tigaia unsa cu putin ulei in prealabil. Odata prajite, clatitele se indoaie in doua sau patru si se servesc cu zahar pudra presarat peste ele. Se pot servi cu putina smantana deasupra.

Pofta buna!


_______________________________________


PuPyKy,mADA mAdY!




pus acum 16 ani
   
mada_ysa
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
Clatite cu mere

Ingredinete reteta : faina, oua, lapte, sare, mere, ulei,

Merele se pot intrebuinta ca umplutura in placinte, in torturi, ca simple fructe conservate in compoturi sau pregatite in gemuri, in strudele si nu in ultimul rand in clatite. Incercati reteta de mai jos! E un succes cu resurse atat de mici!


Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 500 g mere.

Mod de preparare: Merele se spala, se curata de coaja si se taie in felii subtiri sau se dau pe razatoare. Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se incorporeaza si merele si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat si se intinde in tigaia unsa cu putin ulei in prealabil. Odata prajite, clatitele se indoaie in doua sau patru si se servesc cu zahar pudra presarat peste ele. Ca alternativa, se poate face un amestec din zahar vanilat si scortisoara, care se presara deasupra clatitei. Se servesc calde.

Pofta buna!


_______________________________________


PuPyKy,mADA mAdY!




pus acum 16 ani
   
mada_ysa
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 187
Sufleu cu portocale

Ingredinete reteta : portocale, nuca macinata, zahar, unt, oua, rom,

Exotice, zemoase si parfumate, portocalele se folosesc in majoritatea bucatariilor, fie ele orientale sau occidentale. Folosind miezul si de cele mai multe ori si coaja, portocalele aduc un plus de savoare tuturor mancarurilor.


Ingrediente: 2 portocale mai marisoare, 200 g nuci macinate, 200 g zahar, 30 g unt, 4 oua, 1 lingura de rom.

Mod de preparare: Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga apoi coaja de portocale, nucile prajite putin si date prin masina de tocat, albusurile batute spuma si romul. La sfarsit se adauga portocalele curatate de pielite si taiate cubulete. Se pune totul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu zahar tos si se da la cuptor timp de aproximativ 20 de minute. Se serveste cald.

Pofta buna!


_______________________________________


PuPyKy,mADA mAdY!




pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
biscuiti cu crema de vanilie
Ingrediente
Ingrediente pentru 8 portii: 10 biscuiti rotunzi, 1 plic crema cu aroma de vanilie, 3 lingurite de rom, 3 albusuri, 2 linguri de frisca, 200 g zmeura sau capsune, 2 plicuri zahar vanilinat.
Preparare
Se prepara crema dupa instructiunile mentionate pe pachet. Separat, se bat albusurile spuma cu fructele si zaharul vanilinat. Se opresc cateva fructe pentru ornat. Cu spritul pentru crema se acopera biscuitii cu
crema de vanilie amestecata cu spuma de fructe. Se orneaza cu frisca si fructe.


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
chec cu ciocolata
Ingrediente
oua (8), zahar pudra (250 gr), faina (4 linguri pline), nuci (120 g, taiate cu cutitul), ciocolata topita pe aburi(60 g), zahar vanilat (1 pachet).

Preparare
Se freaca zaharul si ciocolata calduta pina cind se ingroasa compozitia. Se adauga faina, vanilia, nucile si se amesteca usor. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace in cuptor, la foc potrivit, 30-35 de minute. Se pudreaza cu zahar.
Reteta lui mama...


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
cozonac cu nuca sau mac
Ingrediente
500 g faina, 100 g unt, 250 ml smintina, un plic cu zahar vanilat, coaja rasa de la o lamiie si o portocala, 1/2 lingurita sare, 8 galbenusuri, 100 g zahar, 40 g drojdie.Umplu- tura: 8 albusuri, 300 g nuci sau 400 g mac , 300 g zahar, 20 ml rom.
Preparare
Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul, pina cind se lichefiaza, se adauga untul moale, smintina, galbenusurile, sarea, coaja rasa de lamiie si portocala, apoi faina.Aluatul se amesteca cu lingura, apoi se framinta cu mina 10 minute, lasindu-l sa creasca la cald, cca 30 minute, pina cind isi dubleaza volumul.Se ung cu margarina solida (mai moale) 4 forme lungi si inguste de cca 35/6 cm, din tabla inoxidabila, speciale pentru cozonaci.Se ia jumatate din cantitatea de aluat si se pune pe o foaie de nylon, presarata cu putina faina, i se da cu mina forma de dreptunghi, presind cu palma ca sa aiba aceeasi grosime si marginile drepte.Apoi, se intinde in foaie subtire de cca 2 mm, incepind de la mijloc spre margini, ca sa aiba o latura cit lungimea formei (35 cm) si cealalta, cit iese (cca 60 cm).Aluatul, fiind gras si elastic, se intinde usor.Albusurile se bat spuma, se adauga tot zaharul tos si romul si, apoi, se bate spuma in continuare, pina cind se intareste din nou.Se pune nuca macinata sau macul macinat si se amesteca usor, cu telul, prin rasturnare, de jos in sus, pina cind se incorporeaza in albus.Jumatate din cantitatea de umplutura se asaza cu lingura in gramezi pe foaia intinsa si apoi se niveleaza cu cutitul.Foaia se taie in jumatate pe latura cea mai lunga si se ruleaza de la taietura spre margine.Se obtin doua rulouri care, apoi, se rostogolesc direct in forma asezata cu deschizatura spre ele.Se lasa sa creasca in forma cca 10 minute, apoi se ung cu ou.Formele se asaza pein tava de prajitura care, apoi, se introduce in cuptorul bine incalzit, cu 30 minute inainte, la foc mijlociu.Se coc 50-60 minute, la foc mijlociu.Dupa 30 minute, formele se intorc, daca cuptorul nu coace uniform si focul se reduce, ca sa nu se rumenesca prea mult cozonacii.Dupa ce s-au copt, primii doi cozonaci se lasa sa alunece lateral pe o planseta, se acopera bine si se lasa sa se raceasca in bucatarie, pina a doua zi.Imediat ce s-au pus primii doi cozonaciin forma, se asazala fel, si ceilalti doi, lasindu-i mai departe de sursa de caldura, ca sa dospeasca mai incet,pina cind se coc primii.


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
inghetata de ciocolata
Ingrediente
75-100 g de ciocolata amaruie, 6 oua, 2 pahare de zahar tos, o lingura si jumatate de faina, 4 pahare de frisca batuta, 2 pachetele de zahar vanilat, un varf de cutit de sare.
Preparare
Ouale intregi se bat bine adaugand faina in care am pus zaharul si sarea, apoi laptele. Punem vasul la fiert la bain-marie si lasam sa fiarba pana cand compozitia se lipeste de lingura. Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecam bine, lasam sa se raceasca, punem frisca si o punem la congelator 2-3 ore.


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
gogosi pripite din brinza de vaci
Ingrediente
250 g brinza de vaci, un ou, 100 g faina, un virf de lingurita sare, o lingurita cu virf praf de copt sau bicarbonat, vanilie, untdelemn.

Preparare
Brinza de vaci se marunteste bine cu dosul furculitei (frecind-o pe marginea castronului), se adauga oul intreg, sarea si coaja de lamiie rasa, amestecind pina cind se omogenizeaza; apoi, se adauga faina, neaparat impreuna cu praful de copt, amestecind pina se omogenizeaza bine.Compozitia mai virtoasa se pune pe o foaie de naylon, presarata cu o lingura de faina, se rasuceste in sul mai gros (4-5 cm diametru), care se taie in sferturi, iar acestea in cite 4 felii.Fiecare felie se asaza pe faina si se ruleaza in forma de bila, se apasa in mijlocul fiecareia cu degetul mare (inclinat) ca sa se faca o gropita mai larga, aproape pina jos; astfel,aluatul se va subtia la mijloc.Daca mijlocul este gros, acesta va ramine crud la copt.Dupa ce toate gogosile sint gata, se coc imediat in tigaie(cu ochiuri) sau in cratita.Se servesc calde cu smintina deasupra, ca aperitiv, sau pudrate cu zahar si vanilie, ca desert.


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
placinta cu mere in tava mare
Ingrediente
750 g faina, 250 g unt, 250 ml smintina, 100 g zahar, 2 oua si un galbenus, un plic praf de copt, coaja rasa de lamiie. Umplutura: 1 1/2 kg mere, 75 g gris, 150-200 g zahar, o lingurita scortisoara macinata
Preparare
Intr-un castron se freaca grasimea moale cu zaharul se adauga ouale si galbenusul, smintina, coaja rasa de lamiie si la urma faina amestecata cu praful de copt. Nu se framinta, se amesteca pina se incorporeaza toate. Aluatul se lasa la rece pina se pregateste umplutura. Merele se curata de coaja se rad prin razatoarea cu gauri mai mari si se amesteca imediat cu grisul si scortisoara. Jumatate din aluat se intinde in tava se presara cu o lingura de gris apoi se impart merele uniform pe foaie si se presara cu zaharul tos deasupra se aseaza cealalta foaie, intinsa la fel. Se unge cu o pensula muiata in albusul ramas dupa care se baga la cuptor si se coace timp de 40-50 min.


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Onycutzza
Moderator

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 332
papanasi cu mere
Ingrediente
500 g de faina, 2 pahare lapte sau apa, 2 oua, 2 linguri unt, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita sare, 25 g drojdie, 3-4 mere.
Preparare
Se desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batind bine se toarna treptat faina; dupa aceea vasul cu aluat se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se curata merele de coaja si la mijloc si se taie felii subtiri. Cind aluatul a crescut se amesteca cu merele. Aluatul se ia imediat cu lingura udata in apa si se prajesc papanasii in tigaie, in grasime incinsa.


_______________________________________



pus acum 16 ani
   
old
Admin

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 243
Imi e pofta..MIamy!

_______________________________________



pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la